Friday, September 09, 2011

i'm back ;)

Lama sgt da x update blog ni. Huhu.. sjak masok blaja ni da xde mase nak update and then line celcom bband pun cam hape je kat ostel 2.. nak on9 kne dok luar. Haihhh kalau aku ni rajin sgt xpela gak.. x beshhh btol !! by the way, aku harap x terlambat lg la aku nak wish SELAMAT HARI RAYA MAAF ZAHIR & BATIN dan………. SELAMAT HARI KEMERDEKAAN YANG KE-54 FOR OUR COUNTRY MALAYSIA !!  yeahhhhhhhh !!! proud to be MALAYSIAN.. ;)  ni nak cite gak ni.. raye taon ni x bape nak syokk sgt la.. wet aye pun dpt x seberape sgt.. huhhh ! tp blehla  wat pegang2 tyme ngah sesak.. ahaksss !! ;P lgpun taon ni beraye dlm keadaan ujan je.. mmg la best sejuk tp nak jalan raye tyme ujan ni x syokkk. Bek kat umah tdo lg sedap. Hehehe. Sengal btol aku ni ! tp bukan sume x best ok. De gak  yg bestnyer.. aku dapat jumpe membe2 skola rendah aku sbb taon ni kami beraye same2.. hihi. Suke3 ;) ok tgkla gmba2 aku de letak tyme raye ni… have fun ;)


ni famili belah mama.. tp de due g famili xde lam pic ni.. ramaikan. hihi. sowi gmba agak kabur. tgn sape ntah amik ni. huhh


 my famili


 my famili


 cousin2 aku yg sengal !


 ni sume bajet hot kot ! haha


my auntie yg cantik ! ;)



haa ni baju raya 1st.. cantikkk x??? tp yg pasti aku taw jwpnnyer cantik.. coz sume owg ckp cam 2. hihi ;P



 bersame anak ke - 2 aku.. muhammad adib huzair nama diberi.. cute rite? hihi ;P


 ni plak anak 1st aku.. nurul aina syahirah nama diberi.. hihi. cute same cam anak ke - 2 aku.. hihi ;P


 wif kezen aku, fatin syazana yg bajet hot katenyer. ahaha. bju yg aku pakai ni for raya ke - 2


 together wif sepupu2 belah mama


 grandpa & grandma yg romantik ! auwwww


ni baju for raya ke - 3.. bese2 je. x hot mane pung !



Ok.. stakat ni dl aku post2 gamba ni.. t len tyme aku post lg gamba. Hehe.. dikesempatan ni gak saya ADILAH SYAZWANI BT ZOLKIFLEE dgn ucapan tok kedua kalinye ingin mengucapkan  SELAMAT HARI RAYA TO ALL MUSLIMIN & MUSLIMAT…… HAPPY RAYA MERDEKA !!!!!! ;)



Friday, July 01, 2011

tips untuk lelaki yang merajuk

Lelaki merajuk???? Huhhhh.. perlu ke?? Haha. Bukan kaum  wanita sahaja yg pandai merajuk.. kaum lelaki pun 2 kali 5=10 ok.. jomla kite fight2 boys & gurls sape yg lg kuat merajuk.. haha.. kat cni ade 4 tips2.. so renung2kan… da n selamat beramal~~

 Berikan si dia ruang untuk bersendirian
-          Apabila seseorang lelaki merajuk, dia sebenarnya memerlukan masa untuk menenangkan fikirannya. Dia perlukan masa untuk bersendirian bagi membolehkan dia memikirkan sedalam-dalamnya apakah yang telah berlaku. Apakah punca berlakunya masalah tersebut? Adakah dia berhak untuk merajuk? (yaaa whatever!! ngengade ok.. haha)  Apakah tindakan yang perlu dia lakukan bagi menyelesaikan masalah itu? Dan pelbagai lagi persoalan yang dia cuba fikirkan bagi mencari jawapannya.

Sentiasa memberikan si dia sokongan
-          Anda sebagai seorang pasangan yang memahami (yes I am.. hehe. Prasantannnnn!!!), berikan si dia sokongan yang diperlukan. Jika dia mendiamkan diri dengan menonton televisyen dan tidak mengendahkan anda, biarkan si dia berbuat apa yang dia inginkan (ehhhhh??? Mm ok). Ikutkan sahaja rancangan televisyen yang dia sedang tonton dan jangan sesekali mengubah siaran televisyen ke siaran kegemaran anda. Walaupun dari luaran kita nampak dia sedang menonton televisyen, tetapi di dalam  akal fikirannya si dia sedang memikirkan masalah yang sedang berlaku (what the !@>?;/.)*&^%$/;’+*&%^ ---> like dat haaa) haha.

Jangan bertanyakan tentang perasaannya
-          Ketika si dia sedang merajuk, jangan sesekali bertanyakan apa yang sedang berlaku, kenapa dia merajuk, apakah perasaannya, dan sebagainya (alaaa kalau jenis yg macam aku ni memang suke byk bertanye ngn die.. haihhhh konfem2 kne sekeh.. haha). Elakkan diri anda daripada bertanyakan apa-apa kepadanya. Ini kerana, kehadiran anda akan mengganggu konsentrasinya untuk menyelesaikan masalah tersebut (ok I promise akan ziippperr mulut eh syg.. ye kot.. haha). Dan ini akan menyebabkan si dia akan semakin menjauhkan diri daripada anda kerana anda telah mengganggunya.

Buat sesuatu yang dapat mengembirakan hati anda
-          Ya, adalah lebih baik anda mengembirakan hati anda sendiri daripada anda memikirkan perasaan si dia. Pada ketika ini, si dia perlukan ruang untuk bersendirian. Jadi biarkan si dia bersendirian dan gunakan masa yang ada untuk menghiburkan diri anda. Mungkin dengan melayari Forum Tentang Cinta (wah wah wah.. like dat), membaca novel kegemaran anda (Damya Hanna is one of my febret writer), atau pun melakukan hobi kesukaan anda seperti memasak (wawwww fantastic!! Amazing!! I like masak memasak. Lalalala), menjahit  (errrrrr perrlu gak ehhhh??) ataupun shopping (yg ni memang fantastic!!!). Dengan cara ini, anda akan dapat mengelakkan diri daripada mengganggu si dia yang sedang cuba pulih daripada merajuk itu.

Ni antare tips2 die… ok ke x?? ok ke x?? ok ke x?? x ok pun ok-ok kan je yep.. hehe

p/s : rase macam nak gigit orang.. grrrrrrr

mish u

Sumpah aku rindu dier… hati ni da tak tertanggung da… almost 4 month we all tak jumpe da.. really mish en AMIRUL HAKIM sayer… dear… if u leh bace pe yang sayer tulis ni… huhuhu :(

 p/s : cinta kamu dunia akhirat syg.. 

kisah : bila lelaki kehilangan tulang rusuknya




WANITA: Siapa yang paling kamu cintai di dunia ini?
LELAKI: Kamu!!!
WANITA: Menurut kamu, saya ini siapa?
LELAKI: (Berfikir sejenak, lalu menatap WANITA dengan pasti) Kamu, tulang rusukku.

Kerana Allah melihat bahawa Adam kesepian. Saat Adam sedang lena tidur, Allah mengambil rusuk Adam dan menciptakan Hawa. Semua LELAKI mencari tulang rusuknya yang hilang dan saat menemukan wanita untuknya, tidak lagi merasakan sakit di hatinya... Setelah berkahwin, pasangan itu mengalami masa yang indah dan manis untuk sementara. Setelah itu, pasangan muda ini mulai tenggelam dalam kesibukan masing-masing dan kelelahan hidup yang ada. Hidup mereka menjadi membosankan.

Kenyataan hidup yang kejam membuat mereka mulai menyisihkan impian dan cinta satu sama lain. Mereka mulai bertengkar dan pertengkaran itu mulai menjadi semakin panas. Pada suatu hari pada akhir sebuah pertengkaran WANITA lari keluar rumah. Saat tiba di seberang jalan, dia berteriak "Kamu tidak cintakan saya lagi!!!". LELAKI sangat membenci ketidakdewasaan WANITA dan secara spontan juga berteriak "Saya menyesali perkahwinan ini! Kamu ternyata bukan tulang rusukku!!!" Tiba-tiba WANITA terdiam, dan berdiri kaku untuk beberapa saat. LELAKI menyesali akan apa yang sudah dia lafazkan, tetapi seperti air yang telah tertumpah tidak mungkin untuk diceduk kembali. Dengan berlinang air mata, WANITA kembali ke rumah dan mengambil barang-barangnya, bertekad untuk berpisah. "Kalau saya bukan tulang rusukmu, biarkan saya pergi. Biarkan kita berpisah dan mencari pasangan sejati masing-masing".

Lima tahun berlalu. LELAKI masih belum lagi berkahwin, tetapi berusaha mencari khabar akan kehidupan WANITA. WANITA pernah ke luar negeri tetapi sudah kembali. Dia pernah berkahwin dengan seorang asing dan bercerai. LELAKI agak kecewa bila mengetahui WANITA tidak menunggu, sepertinya. Dan di tengah malam yang sunyi, dia meminum kopinya dan merasakan sakit di hatinya. Tetapi LELAKI tidak sanggup mengakui bahawa dia merindukan WANITA.

Suatu hari, mereka akhirnya bertemu kembali. Di airport, tempat di mana banyak terjadi pertemuan dan perpisahan, mereka dipisahkan hanya oleh sebuah dinding pembatas.

LELAKI: Apa khabar?
WANITA: Baik... Kamu sudah menemui tulang rusukmu yang hilang?
LELAKI: Belum.
WANITA: Saya akan terbang ke New York dengan penerbangan berikut. Saya akan kembali 2 minggu lagi. Telefon saya kalau kamu berkesempatan. Kamu tahu nombor telepon saya kan ? Tidak ada yang berubah.

WANITA tersenyum manis, berlalu di hujung lafaz "Selamat tinggal.." Satu minggu kemudian, LELAKI menerima khabar WANITA adalah salah seorang korban Menara WTC. Malam itu, sekali lagi, LELAKI meneguk kopinya dan kembali merasakan sakit dihatinya. Akhirnya dia sedar bahwa sakit itu adalah kerana WANITA, tulang rusuknya sendiri yang telah dengan bodohnya dia patahkan.


p/s : jagalah dan sayangilah orang yang kita cintai dengan sepenuh hati… :)   

which one

STUDIES ?????

OR

WORK ?????


This two thing was in my mind rite now… but, between this two thing  which one I shoud choose… OMG… really-really donno how to make decision… GRRRRRRRR!!!

p/s : yang mana satu idaman kalbu?

orang baru belajar

Now, I have a new look…. Bertudung… :) hope this can last 4ever ever laa… heee… aku suke style HANA TAJIMA & MARIA ELENA… dowang memang gorgeous & stylish… I like!!! Weee… aku skang da mule mengikuti perkembangan dowang berdua ni… suke cara dowang menggayakan shawl n dressup yg mmg ummpphhhh!! Heeee… kat tutorial byk tunjuk style2 nak menggayakan shawl… it’s simple & quite easy… kowang belit2 & twist2 je… hihiiiii…

OMG! tue saye ke? gemuksssss


 syok sendiri.. hikhikhik






p/s : saya sayang diri saya….. :)

Thursday, June 30, 2011

great tyme

Hye uolls!! Last Saturday aku ngan family pegi templer park, rawang.. had my mandi air terjun there.. best giler!! Coz aku lame da x mandi air terjun. Hehehe.. the water so cool guys… syokkk mandi… rase xnak balik, nak berendam je kat c 2.. heheheee.. ngade kan.. ceitt. At that tyme tak planning pun nak mandi sane… after amik ika kat kem bina semangat (masok PLKN 2), my little cute brother boboy nak sangat mandi sane… nasib baik tyme 2 my mum mmg da prepared baju sume awal2… hehe. Ape lg….. terjun laaaaaa… hehe.. 




 mama, mira, boboy, aku




 my siblings.. luv them..





Best dapat puaskan dr that tyme…. :) t nak pegi lg.. heeee.. every moments in my life, going out wif my family is the best & such a great tyme I had… I luv my mama, my abah, my ika, my mira & also my little chubby boboy… luv them so much…



p/s : luv all… mmmuahhhhhhhhhhhh sangat2 okies

sunyi



Sejak akhir2 ni kenapa ntah.. aku rase cam keseorangan je.. maybe perasaan aku je kot.. tp makin ari aku rase aku cepat nak marah, ckit2 nak carik salah BF aku, cepat terasa.. emmm.. maybe sbb lame kami tak jumpe kot… I really2 need u baby… terasa awk cam jaoh sgt dari sy.. I need u more now… plisss come to me… :(

p/s : mish you :)

azam before hari raya

Azam sebelum raya ni aku nak KURUS ok.. hehehe. Skang menganggur dok umah je nak makan byk taw !! haihhh x suke sy.. nak maintain balik berat 50kg cam dl… skang berat da 56kg ok.. suda naik maaaa haiyakkkk... senang kan jd owg bdn kecik ni nak pakai ape sume nmpak cantek je…sy pun nak cam 2 gak.. ;P


So aku harus tingkatkan :


Jogging
Kawal pemakanan
Kurangkan tidur (haha, sy kuat tidur actually)

p/s : doakan diela kurus ;)

tutorial cara pakai shawl loose style


Salam uolls !!! hari ni cuaca panas btol laa.. lame da tak ujan.. haihhh makin panas bumi kite ni.. huhu. Papepun idup mesti ceria slalu… :)  ok hari ni aku nak share ngan kowang sume cara2 pakai shawl ehh… aku amik dari blog ni…. http://www.edz.com.my … kowang sume jangan lupe tgk blog ni ok… Blog eightdesignsboutique ni merupakan online shopping blog… cardigan, shirt, tops, skirt, dress and byk g sume ade kat blog ni… rambang mate taw nak pilih sbb sume cantik2… aku pun ade gak bli shawl and skirt kat cni… memang cantik... :) if kowang nak taw lebih detail terjah jgn tak terjah blog ni kªªªÿý !!! hehe.. ok laa skang aku nak share plak cara2 pakai shawl ni… check it out yooo….


cantikkan.. simple but nice

1. letakkan shawl atas kepala, sebelah panjang, sebelah pendek.

2. pegang shawl dibahagian telinga kiri kanan. Bahagian shawl yang pendek tadi diletak di belakang juga, manakala bahagian shawl yang panjang dibiarkan di depan.

3. pin dengan jarum peniti. pin sekali dengan anak tudung supaya shawl tak bergerak

4. pandangan dari depan. bahagian yang panjang dibiarkan begitu sahaja. bahagian muka loose je, tak nampak muka tembam.

5. kalau suka, bahagian yang panjang tadi boleh juga dipinkan di bahu. jangan lupa twist kan bahagian panjang tu sebelum pin.



p/s : senang kan?? selamat mencube~~ ;)

lurve itu cinta





When I met U… My heart skipped a beat… The sun became the moon… & cold turned into head… Roses weren’t RED… Violets weren’t BLUE… All because I fell in love with you…


I love U not only for who U are… But for who I am with U… :)

You are my LOVE… You are my life… I can’t imagine being anything without You… :)

p/s : luv u ;)

doing nothing


Emm bosannyer arini.. aku tak taw nak watpe da…huhu. Nak kuar ngan membe sume de hal masing2.. nak kuar ngan MR BF jauhh plak.. emm.. actually, kite da lame tak jumpe kan.. tak sukenyer ngan PJJ ni.. PJJ ?? kowang taw tak PJJ pe?? Hehe… perhubungan jarak jauh laaa…. Tapi nak wat camne kan… kne terima jela if da takdir kite camni.. huhu. Really2 miss my MR BF... :( kalau dapat aku undur mase aku nak imbas balek kenangan2 manis dl.. sweet sangat.. hehe :).. aku pun tak taw da nak tulis pe g.. emm… ucapan tok MR BF sy.. alwez take care n remember one thing that... I luv u laaa… :) see yaaaa...

cinta antara kita

Suka sangat ngan lagu ni... CINTA ANTARA KITA - Baizura Kahar feat Duta... meaningfull betol.. huhu... I  dedicated dis song to my MR BF... ^_^



Sejak dari dulu ku menyintaimu
Kau tahu begitu namun kau berpura
Ku masih teringat kau peluk diriku
Yang telah membuat ku menyintaimu

Sudah berapa lama diriku ini tak bertemu mu
Mungkin ku harap jua
Kau merindu ku sebagaimana ku rindu

Cinta antara kita tiada penghalangnya
Walau akhir usia ku menyinta dirimu
Ku hanya menunggu mu menyata kau cintaku
Ku kan berjanji menyintamu syg…

Setelah kau pergi jauh dari sisi
Tiada ku cinta selain dirimu
Ku ingin bersama dgnmu selamanya
Walaupun sehingga ke akhir nyawa
Mungkin kau tak mengerti
Maksud ku dulu pada dirimu
Kini ku kan menyinta dirimu itu sehingga ke akhir waktu

Cinta antara kita tiada penghalangnya
Walau akhir usia ku menyinta dirimu
Ku hanya menunggu mu menyata kau cintaku
Ku kan berjanji menyintamu syg…

Sudah berapa lama diriku ini tak bertemu mu
Mungkin ku harap jua
Kau merindu ku sebagaimana ku rindumu

Cinta antara kita tiada penghalangnya
Walau akhir usia ku menyinta dirimu
Ku hanya menunggu mu menyata kau cintaku
Ku kan berjanji menyintamu syg…
(ulang 2x)

Ku kan berjanji menyintamu sayang…

p/s : cinta sampai syurga ;)

sweet giler forever

Aku suka baca entri ni… sweet giler2 forever…hehe. kowang pun bacalah… kªªªÿý !!!  mesti kowang nak bace lagi nanti… hehe.. kepada sesiapa yang khusyuk bercinta tue sama2lah kite bace yer.. hehe… peace no war !! ^_^


Saya suka tengok jari awek saya… Cantik betul... Sungguh! Sampai takut nak pegang... Bukan takut patah... Tapi takut nanti jari kitorang tak boleh tolong each other di satu hari yang giler forever depan yang maha Esa... Saya suka tengok rambut awek saya... Cantik betol... Sungguh! Sebab tu saya belikan tudung... Bukan sebab jeles orang lain tengok jugak... Tapi takut nanti terbakar dek api neraka di suatu hari yang giler forever… Saya suka tengok body awek saya... Cantik betol... Sungguh! Sebab tu saya belikan dia telekong supaya mase die jumpa dengan Kekasih die Yang Utama dia lagi cantik dan berseri menghadap Nya… Saya pun tumpang dapat pahala… Pheh syoknye... Saya sedih tengok awek saya… Tak tido, tak makan rindu kat saya... Saya pun macam tu jugak, ada problem yang sama… Die tanya apa ubatnya? Saya pun bagi die Quran untuk penenang jiwa... Semoga lebih cintakan Nya dari saya... Saya sedih tengok awek saya selalu pesan macam-macam kat saya... "Makan, minum, drive elok-elok tau… Nanti awak sakit saye susah ati bla bla bla bla" katenya... Tapi bila tengok movie sama-sama burn asar maghrib gitu die tak kata satu aper pun... Berdosanye saya... Kesimpulannya saya memang sayang dia... Nak jumper die giler forever... Yang forever punye forever... Di dunia dan akhirat terutamanya… Janji nak share heaven sama-sama... Bahagia selamanya... Semoga kami saling mengingati… Dosa sendiri pun infiniti... Nak tanggung dosa dia lagi pulak lepas ni... Semoga kami menginsafi diri... Ya Allah ampunkanlah kami.... Semoga kami dapat bersama selamanya nanti...



p/s : Andai anda seorang wanita muslimah... Mesti seronok kan kalau pasangan kita berfikiran camtu... Then kalau anda seorang muslim... Apa kata tanamkan dalam hati camtu... Cinta tu anugerah Allah... Pandai-pandai la kita menjaga nikmat Allah itu ye... Semoga saya pun ambik iktibar gak... ;)

friend like cheese cake



Tetibe windu sangat kat dowang sume ni... huhu :((.. kenangan di polisas kuantan... bile la dapat jumpe ag kowang sume... miss sangat nak gelak2, wat kelakar, men kejar2 dalam umah... hahaha.. sweet memory yang tak mungkin bleh lupe laa..... emmm... ^_^ sume sporting n satu kepale... haha... best sangat ngan dowang sume ni kªªªÿý !!!! ade je bende yang nak dibuat n bende klaka yg terjadi tiap2 ari pai nak pecah perut asik nak gelak je... hahahaha.... dowang ni sume dak satu umah n dak class aku tyme study kat polisas kuantan.... byk sgt memory kat kuantan ngan dowang sume ni.. hehehehe... miss uollss sangat2 laaa...... :)


dari kiri : dila, anem, yana&nazah, aku, fyza, cikin

mase yana tunang

geng polisas. dari kiri : ct, aku, emy, dila, rudhua, zaty & yg bongkok kat depan 2 nana



p/s : aku rindu giler kat korang ;)

zaman makan lolipop







**olla beb !!! haaaa ce teke gambar sape kat atas ni.. ahaksss.. comel kan.... (kembang kempis da nie)... hehehe... kowang nak taw ni la gambar KAMI mase muda2 dulu... hehehhe.... ADILAH SYAZWANI & AMIRUL HAKIM..... cute2 kan.. hehehe.. mase ni umo dila around 2 years old kalau tak silap... 2 pun mengikut mama dila cakap laaa... die pun lupe da.. hahaha....  hakim lak tyme ni umo die da 7 taon... :).. yg comel nyer pe ?? coz x tahan tgk die pakai suar kaler pink 2.... alalaaahaiiii comey nyer... hehe.. agak2 kalau dila soh hakim pakai lg suar kaler cam 2 die nak tak ??? hahahaha... mesti cute sgt... jambu lg.. hehe... (gurau2 je syg).. :).. kenangan mase kecik2... ala dl ne taw segan.. kecik2 ape de kesah... haha.. (kan syg kan)... mak suruh pakai sarung je... cam sy dulu kecik2 gak.. hehe... but honestly it's really cute honey... ^_*.. OK la beb... see yaa.... smile sokmo kªªªÿý... :)) 


p/s : abg suar pink nampak jambu laaa