Thursday, June 30, 2011

tutorial cara pakai shawl loose style


Salam uolls !!! hari ni cuaca panas btol laa.. lame da tak ujan.. haihhh makin panas bumi kite ni.. huhu. Papepun idup mesti ceria slalu… :)  ok hari ni aku nak share ngan kowang sume cara2 pakai shawl ehh… aku amik dari blog ni…. http://www.edz.com.my … kowang sume jangan lupe tgk blog ni ok… Blog eightdesignsboutique ni merupakan online shopping blog… cardigan, shirt, tops, skirt, dress and byk g sume ade kat blog ni… rambang mate taw nak pilih sbb sume cantik2… aku pun ade gak bli shawl and skirt kat cni… memang cantik... :) if kowang nak taw lebih detail terjah jgn tak terjah blog ni kªªªÿý !!! hehe.. ok laa skang aku nak share plak cara2 pakai shawl ni… check it out yooo….


cantikkan.. simple but nice

1. letakkan shawl atas kepala, sebelah panjang, sebelah pendek.

2. pegang shawl dibahagian telinga kiri kanan. Bahagian shawl yang pendek tadi diletak di belakang juga, manakala bahagian shawl yang panjang dibiarkan di depan.

3. pin dengan jarum peniti. pin sekali dengan anak tudung supaya shawl tak bergerak

4. pandangan dari depan. bahagian yang panjang dibiarkan begitu sahaja. bahagian muka loose je, tak nampak muka tembam.

5. kalau suka, bahagian yang panjang tadi boleh juga dipinkan di bahu. jangan lupa twist kan bahagian panjang tu sebelum pin.



p/s : senang kan?? selamat mencube~~ ;)

No comments:

Post a Comment

ce komen, ce komen.. tak marah pun!

Note: only a member of this blog may post a comment.