Thursday, June 30, 2011

great tyme

Hye uolls!! Last Saturday aku ngan family pegi templer park, rawang.. had my mandi air terjun there.. best giler!! Coz aku lame da x mandi air terjun. Hehehe.. the water so cool guys… syokkk mandi… rase xnak balik, nak berendam je kat c 2.. heheheee.. ngade kan.. ceitt. At that tyme tak planning pun nak mandi sane… after amik ika kat kem bina semangat (masok PLKN 2), my little cute brother boboy nak sangat mandi sane… nasib baik tyme 2 my mum mmg da prepared baju sume awal2… hehe. Ape lg….. terjun laaaaaa… hehe.. 




 mama, mira, boboy, aku




 my siblings.. luv them..





Best dapat puaskan dr that tyme…. :) t nak pegi lg.. heeee.. every moments in my life, going out wif my family is the best & such a great tyme I had… I luv my mama, my abah, my ika, my mira & also my little chubby boboy… luv them so much…



p/s : luv all… mmmuahhhhhhhhhhhh sangat2 okies

sunyi



Sejak akhir2 ni kenapa ntah.. aku rase cam keseorangan je.. maybe perasaan aku je kot.. tp makin ari aku rase aku cepat nak marah, ckit2 nak carik salah BF aku, cepat terasa.. emmm.. maybe sbb lame kami tak jumpe kot… I really2 need u baby… terasa awk cam jaoh sgt dari sy.. I need u more now… plisss come to me… :(

p/s : mish you :)

azam before hari raya

Azam sebelum raya ni aku nak KURUS ok.. hehehe. Skang menganggur dok umah je nak makan byk taw !! haihhh x suke sy.. nak maintain balik berat 50kg cam dl… skang berat da 56kg ok.. suda naik maaaa haiyakkkk... senang kan jd owg bdn kecik ni nak pakai ape sume nmpak cantek je…sy pun nak cam 2 gak.. ;P


So aku harus tingkatkan :


Jogging
Kawal pemakanan
Kurangkan tidur (haha, sy kuat tidur actually)

p/s : doakan diela kurus ;)

tutorial cara pakai shawl loose style


Salam uolls !!! hari ni cuaca panas btol laa.. lame da tak ujan.. haihhh makin panas bumi kite ni.. huhu. Papepun idup mesti ceria slalu… :)  ok hari ni aku nak share ngan kowang sume cara2 pakai shawl ehh… aku amik dari blog ni…. http://www.edz.com.my … kowang sume jangan lupe tgk blog ni ok… Blog eightdesignsboutique ni merupakan online shopping blog… cardigan, shirt, tops, skirt, dress and byk g sume ade kat blog ni… rambang mate taw nak pilih sbb sume cantik2… aku pun ade gak bli shawl and skirt kat cni… memang cantik... :) if kowang nak taw lebih detail terjah jgn tak terjah blog ni kªªªÿý !!! hehe.. ok laa skang aku nak share plak cara2 pakai shawl ni… check it out yooo….


cantikkan.. simple but nice

1. letakkan shawl atas kepala, sebelah panjang, sebelah pendek.

2. pegang shawl dibahagian telinga kiri kanan. Bahagian shawl yang pendek tadi diletak di belakang juga, manakala bahagian shawl yang panjang dibiarkan di depan.

3. pin dengan jarum peniti. pin sekali dengan anak tudung supaya shawl tak bergerak

4. pandangan dari depan. bahagian yang panjang dibiarkan begitu sahaja. bahagian muka loose je, tak nampak muka tembam.

5. kalau suka, bahagian yang panjang tadi boleh juga dipinkan di bahu. jangan lupa twist kan bahagian panjang tu sebelum pin.



p/s : senang kan?? selamat mencube~~ ;)

lurve itu cinta





When I met U… My heart skipped a beat… The sun became the moon… & cold turned into head… Roses weren’t RED… Violets weren’t BLUE… All because I fell in love with you…


I love U not only for who U are… But for who I am with U… :)

You are my LOVE… You are my life… I can’t imagine being anything without You… :)

p/s : luv u ;)

doing nothing


Emm bosannyer arini.. aku tak taw nak watpe da…huhu. Nak kuar ngan membe sume de hal masing2.. nak kuar ngan MR BF jauhh plak.. emm.. actually, kite da lame tak jumpe kan.. tak sukenyer ngan PJJ ni.. PJJ ?? kowang taw tak PJJ pe?? Hehe… perhubungan jarak jauh laaa…. Tapi nak wat camne kan… kne terima jela if da takdir kite camni.. huhu. Really2 miss my MR BF... :( kalau dapat aku undur mase aku nak imbas balek kenangan2 manis dl.. sweet sangat.. hehe :).. aku pun tak taw da nak tulis pe g.. emm… ucapan tok MR BF sy.. alwez take care n remember one thing that... I luv u laaa… :) see yaaaa...

cinta antara kita

Suka sangat ngan lagu ni... CINTA ANTARA KITA - Baizura Kahar feat Duta... meaningfull betol.. huhu... I  dedicated dis song to my MR BF... ^_^



Sejak dari dulu ku menyintaimu
Kau tahu begitu namun kau berpura
Ku masih teringat kau peluk diriku
Yang telah membuat ku menyintaimu

Sudah berapa lama diriku ini tak bertemu mu
Mungkin ku harap jua
Kau merindu ku sebagaimana ku rindu

Cinta antara kita tiada penghalangnya
Walau akhir usia ku menyinta dirimu
Ku hanya menunggu mu menyata kau cintaku
Ku kan berjanji menyintamu syg…

Setelah kau pergi jauh dari sisi
Tiada ku cinta selain dirimu
Ku ingin bersama dgnmu selamanya
Walaupun sehingga ke akhir nyawa
Mungkin kau tak mengerti
Maksud ku dulu pada dirimu
Kini ku kan menyinta dirimu itu sehingga ke akhir waktu

Cinta antara kita tiada penghalangnya
Walau akhir usia ku menyinta dirimu
Ku hanya menunggu mu menyata kau cintaku
Ku kan berjanji menyintamu syg…

Sudah berapa lama diriku ini tak bertemu mu
Mungkin ku harap jua
Kau merindu ku sebagaimana ku rindumu

Cinta antara kita tiada penghalangnya
Walau akhir usia ku menyinta dirimu
Ku hanya menunggu mu menyata kau cintaku
Ku kan berjanji menyintamu syg…
(ulang 2x)

Ku kan berjanji menyintamu sayang…

p/s : cinta sampai syurga ;)

sweet giler forever

Aku suka baca entri ni… sweet giler2 forever…hehe. kowang pun bacalah… kªªªÿý !!!  mesti kowang nak bace lagi nanti… hehe.. kepada sesiapa yang khusyuk bercinta tue sama2lah kite bace yer.. hehe… peace no war !! ^_^


Saya suka tengok jari awek saya… Cantik betul... Sungguh! Sampai takut nak pegang... Bukan takut patah... Tapi takut nanti jari kitorang tak boleh tolong each other di satu hari yang giler forever depan yang maha Esa... Saya suka tengok rambut awek saya... Cantik betol... Sungguh! Sebab tu saya belikan tudung... Bukan sebab jeles orang lain tengok jugak... Tapi takut nanti terbakar dek api neraka di suatu hari yang giler forever… Saya suka tengok body awek saya... Cantik betol... Sungguh! Sebab tu saya belikan dia telekong supaya mase die jumpa dengan Kekasih die Yang Utama dia lagi cantik dan berseri menghadap Nya… Saya pun tumpang dapat pahala… Pheh syoknye... Saya sedih tengok awek saya… Tak tido, tak makan rindu kat saya... Saya pun macam tu jugak, ada problem yang sama… Die tanya apa ubatnya? Saya pun bagi die Quran untuk penenang jiwa... Semoga lebih cintakan Nya dari saya... Saya sedih tengok awek saya selalu pesan macam-macam kat saya... "Makan, minum, drive elok-elok tau… Nanti awak sakit saye susah ati bla bla bla bla" katenya... Tapi bila tengok movie sama-sama burn asar maghrib gitu die tak kata satu aper pun... Berdosanye saya... Kesimpulannya saya memang sayang dia... Nak jumper die giler forever... Yang forever punye forever... Di dunia dan akhirat terutamanya… Janji nak share heaven sama-sama... Bahagia selamanya... Semoga kami saling mengingati… Dosa sendiri pun infiniti... Nak tanggung dosa dia lagi pulak lepas ni... Semoga kami menginsafi diri... Ya Allah ampunkanlah kami.... Semoga kami dapat bersama selamanya nanti...



p/s : Andai anda seorang wanita muslimah... Mesti seronok kan kalau pasangan kita berfikiran camtu... Then kalau anda seorang muslim... Apa kata tanamkan dalam hati camtu... Cinta tu anugerah Allah... Pandai-pandai la kita menjaga nikmat Allah itu ye... Semoga saya pun ambik iktibar gak... ;)

friend like cheese cake



Tetibe windu sangat kat dowang sume ni... huhu :((.. kenangan di polisas kuantan... bile la dapat jumpe ag kowang sume... miss sangat nak gelak2, wat kelakar, men kejar2 dalam umah... hahaha.. sweet memory yang tak mungkin bleh lupe laa..... emmm... ^_^ sume sporting n satu kepale... haha... best sangat ngan dowang sume ni kªªªÿý !!!! ade je bende yang nak dibuat n bende klaka yg terjadi tiap2 ari pai nak pecah perut asik nak gelak je... hahahaha.... dowang ni sume dak satu umah n dak class aku tyme study kat polisas kuantan.... byk sgt memory kat kuantan ngan dowang sume ni.. hehehehe... miss uollss sangat2 laaa...... :)


dari kiri : dila, anem, yana&nazah, aku, fyza, cikin

mase yana tunang

geng polisas. dari kiri : ct, aku, emy, dila, rudhua, zaty & yg bongkok kat depan 2 nana



p/s : aku rindu giler kat korang ;)

zaman makan lolipop







**olla beb !!! haaaa ce teke gambar sape kat atas ni.. ahaksss.. comel kan.... (kembang kempis da nie)... hehehe... kowang nak taw ni la gambar KAMI mase muda2 dulu... hehehhe.... ADILAH SYAZWANI & AMIRUL HAKIM..... cute2 kan.. hehehe.. mase ni umo dila around 2 years old kalau tak silap... 2 pun mengikut mama dila cakap laaa... die pun lupe da.. hahaha....  hakim lak tyme ni umo die da 7 taon... :).. yg comel nyer pe ?? coz x tahan tgk die pakai suar kaler pink 2.... alalaaahaiiii comey nyer... hehe.. agak2 kalau dila soh hakim pakai lg suar kaler cam 2 die nak tak ??? hahahaha... mesti cute sgt... jambu lg.. hehe... (gurau2 je syg).. :).. kenangan mase kecik2... ala dl ne taw segan.. kecik2 ape de kesah... haha.. (kan syg kan)... mak suruh pakai sarung je... cam sy dulu kecik2 gak.. hehe... but honestly it's really cute honey... ^_*.. OK la beb... see yaa.... smile sokmo kªªªÿý... :)) 


p/s : abg suar pink nampak jambu laaa

salam pembuka bicara



i'm new in blog.. so agak cam blur blur gitu.. :)